Chec aperitiv cu spanac si sofran

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2013 | 51261 vizualizari

 

Imi plac checurile aperitiv pe care le prepari repede cu ce ai la indemana .Am testat bineinteles condimentul favorit al zilei : amestecul cu sofran ptr. paella.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 gr telemea vaca[ nesfarmicioasa]
  • 200 gr sunca
  • 200 gr sunculita afumata
  • 200 gr masline verzi umplute
  • 400 gr faina alba
  • 4 linguri seminte decorticate de floarea soarelui
  • 4 linguri spanac tocat
  • 4 linguri ceapa verde-codite tocata
  • 6 linguri smantana
  • 8 linguri ulei
  • 2 catraveti murati.
  • 1/2 plic amestec cu sofran ptr. paella
  • 3 lingurite de amestec drojdie uscasta cu praf de copt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac si sofran:

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .

   Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .

  Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac tocaT. Adaugati in ploie 4-5 linguri faina, consistenta sa fie cea a unei smantani . Pentru crestere am adaugat o lingurita drojdie amestecata cu praf de copt.Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi , presarati pe deasupra ardeiul si telemeaua .

    Urmatoarele trei oua le bateti cu sare + 2 linguri ulei ,+ 2 linguri smantana +4-5 faina , sare si+praf de copt cu drojdie .La fel impartiti compozitia  in cele doua tavi si presarati deasupra sunculita afumata + castravetii murati .

    Ultimele 4 oua le bateti spuma cu sare + 2 linguri ulei + 2 linguri  smantana+5-6 linguri faina +drojdia cu praf de copt + condimentul cu sofran . Impartiti jumatate din cantitate in tavi , presaratri maslinele , ceapa verde , ardei si sunculita . Turnati deasupra restul de compozitie .

   Presarati  cu seminte de floarea soarelui pe deasupra, stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-30 minute pana se rumeneste .

TIPS-URI

1

La urmatoarea preparare am sa pun seminte si in compozitie , contrastul de crocant este placut . La fel de placut s-a simtit si consistenta castravetelui murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac si sofran" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Panacris